De nieuwjaarswens

De nieuwjaarswens kwam in een pakketje, samen met het overheerlijke stuk chocolade. De achtergrond van deze chocolade staat hier beschreven.

De Chocoladeverkopers

De chocoladeverkopers, dat zijn Emma en Paul. Zij verkopen smaakvolle, eerlijk geproduceerde chocolade en zoeken steeds naar nieuwe unieke bean-2-bar chocolade. Bij De Chocoladeverkopers weet je altijd waar je chocolade vandaan komt.

Wil je meer weten over De Chocoladeverkopers: https://chocoladeverkopers.nl/

Dit product gekocht op 14-12-2023.

Krak Chocolade

De chocoladerepen zijn afkomstig van Krak uit Ermelo in Nederland. Mark Schimmel is de chocolatier achter dit merk.

Wil je meer weten  over Krak: https://krakchocolade.nl/nl/pages/about

Dit product gekocht op 12-12-2023.

Daarnhouwer

De cacaobonen zijn gekocht bij Daarnhouwer, importeur van cacaobonen uit Zaandam, Nederland. Zij hebben een lange historie met de import van cacaobonen en uitgebreide kennis van kwaliteit.

Wil je meer weten over Daarnhouwer, klik dan op https://daarnhouwer.com/about-us/

Dit product werd gekocht op 12-10-2023.

MarkRin

De cocaobonen zijn afkomstig van MarkRin uit de regio Chiang Mai, Thailand. MarkRin heeft met haar producten een eigen chocoladecultuur weten te ontwikkelen, waaronder eigen chocoladeproductie met diverse smaken.

Wil je meer weten over MarkRin, klik dan op https://www.markrinchocolate.com/about/

De bonen worden na oogst in houten kisten 7 dagen gefermenteerd, waarna ze 3 dagen worden gedroogd, voordat ze verpakt en verscheept worden.

Dit product werd gekocht op 28-7-2023.

Teelt en Oogst

De kweek van de cacaobonen heeft zich in de afgelopen 30 jaar in de regio ontwikkeld met een eigen ras. Boeren gebruiken cacoa als gewas in de rotatie.

Dit product werd gekocht in de mei-oogst van 2023.

Smaak

Medium body met een aangename citruszuurgraad; tonen van citrus (grapefruit & sinaasappel) en tropisch geel fruit (ananas), oranjebloesem, karamel en geroosterde amandelen.