Carbon credits

FoodInsights is in samenwerking met Kuijpers Kip bezig om CO2-emissiereductie bij de productie van kip vast te leggen en certificeren met als doel om deze te kunnen verkopen aan bedrijven een organisaties die deze certificaten nodig hebben in hun weg richting CO2-neutraliteit waar ze in 2050 op uit willen komen. Deze certificaten zijn nodig om naast de emissiereductie die wordt gerealiseerd, compensatie te kunnen voor onvermijdbare emissies.

In dit project heeft als hoofddoelen:

  • vastleggen van een methodedocument volgens welke emissiereductie gecertificeerd kan worden
  • definiëring van vooraf gedefinieerde interventies welke ingezet kunnen worden om CO2-emissiereductie te realiseren
  • ontwikkeling van een platform waar deze certificering kan plaatsvinden
  • ontwikkeling van een marktplaats om deze certificaten aan te bieden

Hierbij wordt het bedrijf van Kuijpers Kip als modelbedrijf gebruikt en de methode kan gebruikt worden door andere organisaties en bedrijven. Het is de intentie om de methode door te ontwikkelen voor andere productiebedrijven.

FoodInsights en Kuijpers Kip hebben voor dit project gebruik kunnen maken van het programma MIT R&D van de Zuidelijke Provincies Noord-Brabant, Limburg en Zeeland welke via Stimulus beschikbaar is gekomen.